Alles over de Mercedes Actros

Er zijn veel verschillende soorten vrachtwagens die gebruikt kunnen worden om goederen te transporteren. Als je een nieuwe vrachtwagen nodig hebt voor je transportbedrijf, kan het een goed idee zijn om een Mercedes Actros aan te schaffen. Dit is een mooie vrachtwagen die een aantal voordelen met zich meebrengt.

Comfort 

Als jij wel eens dagen achter elkaar in een vrachtwagen hebt gereden, weet je hoe belangrijk het is dat je hier comfortabel in zit. Zo is het bijvoorbeeld niet fijn om in een vrachtwagen te rijden waarin je de stoel niet goed aan kunt passen aan jouw lichaam en houding. Als dit het geval is, is de kans groot dat je vroeg of laat last krijgt van klachten aan je rug, nek en andere delen van je lichaam. Juist vrachtwagenchauffeurs lopen hierdoor een groot risico aangezien zij vaak lang achter elkaar aan het rijden zijn. Daarom is het fijn dat er bij de Mercedes Actros veel aandacht is besteed aan het comfort. Hierdoor zit je erg comfortabel en daarnaast is het interieur van deze vrachtwagen prachtig. 

 

De stoelen zijn op zo’n manier ontworpen dat je altijd in een ergonomische houding zit. Dit zorgt ervoor dat het risico op lichamelijke klachten vele malen kleiner wordt. Ook is het erg fijn dat er bepaalde functies zijn toegevoegd aan deze vrachtwagen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een verkeersbord assistent of een driving assistent. Tijdens lange ritten zijn dit soort opties ontzettend handig waardoor je als chauffeur met een veilig gevoel de weg op kunt gaan.

Opbergruimte

Het is voor een vrachtwagenchauffeur erg belangrijk om genoeg opbergruimte te hebben in hun vrachtwagen. Dat komt doordat je als chauffeur soms dagen achter elkaar niet thuis komt en je wel alles wat je in deze dagen nodig gaat hebben mee wilt nemen. Daarom is het erg fijn dat je in de Mercedes Actros verschillende plekken hebt waar je spullen in kunt bewaren. Zo is het bijvoorbeeld handig dat je een hoge opbergbox hebt die een volume heeft van wel 15 liter. Ook zijn er nog een aantal schuiflades te vinden in de vrachtwagen. Er zit er bijvoorbeeld een onder het dashboard. 

 

Het is mogelijk om een Mercedes Actros te bestellen die een extra schuiflade heeft die zo groot is dat er een kleine koelkast in past. Dit soort zaken zijn voor de chauffeur erg belangrijk aangezien je al je persoonlijke spullen mee wilt kunnen nemen wanneer je dagen van huis bent. In de Mercedes Actros is dat geen enkel probleem en daarom is het voor mensen met een eigen transportbedrijf aan te raden om eens een proefrit te maken in de Mercedes Actros.