Wat staat er in een vacature werkvoorbereider bouw?

vacature werkvoorbereider bouw

In een vacature werkvoorbereider bouw vind je een aantal algemene zaken en een aantal specifieke zaken per functie. De definitieve invulling is erg afhankelijk van de grootte van een organisatie en de grootte van de projecten. Bij megaprojecten zijn de taken vaak verdeeld en ben je verantwoordelijk voor een klein deel van het werk. Zoals de calculatie. Bij kleinere bedrijven zijn de taken vaker samengevoegd in één pakket.

Functie eisen vacature werkvoorbereider bouw

Als werkvoorbereider van een nieuwbouwproject heb je meestal een bouwkundige achtergrond nodig. Je kunt op een overzichtelijke manier de projectadministratie bijhouden, hebt kennis van automatiseringsprocessen, spreekt goed de Nederlands taal en bent ook vaardig in gesprek met anderen. Je bent een teamspeler die ook zelfstandig goed kan werken. Onder druk schiet jij niet in de stress, maar je houdt je hoofd koel. Je bent proactief, flexibel en resultaatgericht.

Wat regel je?

De voorbereider regelt eigenlijk alles wat er nodig is om het project soepel te laten verlopen. Al lang voordat de bouw begint. Je bekijkt tekeningen en toetst of deze in orde zijn. Je bepaalt wat de meest efficiënte manier is om te werk te gaan. Je stelt een projectplanning op en stuurt gedurende de bouw bij. Je berekent de materiaalkosten en bestelt alles wat nodig is. Je zorgt ervoor dat alles op tijd, op de juiste plek aanwezig is. En dit is pas een deel van het takenpakket, wat ook nog doorgaat als de bouw begonnen is. Als werkvoorbereider ben je dus een echte duizendpoot met een belangrijke taak.

Communicatie

Als voorbereider heb je met veel verschillende partijen te maken. Architecten, collega’s, leveranciers, gemeenten, aannemers, onderaannemers, klanten enzovoorts. Het is daarom van groot belang dat jij duidelijk bent in je communicatie en geen stappen overslaat. Je rapporteert aan de projectleider die vanuit zijn rol jou ondersteunt. Soms ben je met meerdere projecten tegelijkertijd bezig en is zaak dat je jouw taken goed ordent.

Voor pietjes precies

Het beroep van voorbereider is echt een baan voor een pietje precies. Fouten kun jij je niet veroorloven. Een fout in een tekening kan dramatische gevolgen hebben. Een fout in de berekening van de kosten kan een financiële strop betekenen. Jij bent nauwkeurig, checkt alles twee keer en verlangt dat ook van anderen die met je samenwerken. Jij onderhandelt met leveranciers over de beste prijs en eist topkwaliteit materialen. Alleen het beste op alle fronten is goed genoeg.