Interim projectmanager worden?

interim projectmanager

Er zijn veel bedrijven in verscheidene branches die werken met campagnes en/of projecten. Vaak zijn dat projecten van een bepaalde periode waarin een aantal doelen behaald moeten worden. Er is dan één schakel in het systeem wie het volledige traject overziet en er voor zorgt dat alles soepeltjes verloopt. Dat is de projectmanager.

Een projectmanager communiceert met klanten en vertaalt hun wensen in werkzaamheden en taken voor het bedrijf. Het is als interim projectmanager jouw verantwoordelijkheid om deadlines te halen en de klant tevreden te houden.

interim projectmanager

Afwisselende werkzaamheden met interimwerk

Als een baan als projectmanager jou wel aanspreekt, maar je niet vast wil komen te zitten in routines… Dan zou je eens interim projectmanager vacatures moeten bekijken! Het idee van interim is dat het op tijdelijke basis is. Er zijn veel bedrijven die zich specialiseren in het detacheren van projectmanagers aan andere organisaties. Jij gaat dan vanuit jouw werkgever aan de slag voor een derde partij om hun project op orde te brengen.

Deze structuur zie je veel terug in de ICT-wereld. Vanuit jouw projectmanagement organisatie krijg je opdrachten vanuit verscheidene grote IT-bedrijven die jouw talent willen benutten voor hun project. Het is een uitdagende baan waar je constant moet ontwikkelen en nieuwe dingen ervaart.