Pancakeswap exchange

pancakeswap exchange

Wil je de keuze hebben uit echt duizenden verschillende crypto’s, zoek dan niet verder dan de Pancakeswap. Want het is erg makkelijk om op deze dex een nieuwe crypto te listen, waardoor veel  cryptomakers hun crypto uitbrengen op de Pancakeswap. Maar hoe werkt deze dex precies, en hoe kan je er gebruik van maken? 

Hoe werkt de pancakeswap dex? 

Om de Pancakeswap dex goed te begrijpen, moet je weten wat een dex is en wat een liquidity pool is. Pancakeswap is een decentrale exchange. Dat wil zeggen dat je crypto’s niet op Pancakeswap op worden geslagen, maar in je eigen wallet. Je kan tokens staken. Dan staan ze natuurlijk wel op de Pancakeswap, maar dan ben je in feite een investeerder in Pancakeswap geworden. De Pancakeswap exchange maakt gebruik van een vernuftig systeem, de liquidity pool. Dat betekent, dat er een pool, een soort reservoir zeg maar, is met daarin tokens, bijvoorbeeld Supercoin en Dupercoin. Je kan in de pool Supercoins ruilen voor Dupercoin, of andersom. Als jij jouw Supercoins omwisselt voor Dupercoins, daalt daardoor de waarde van de Supercoin en stijgt die van de Dupercoin. Het voordeel is dat je altijd kan handelen, ook als er geen tegenpartij is. Dat is vooral erg waardevol bij kleine crypto’s waarin er maar weinig liquiditeit is. Dat maakt, dat dexen met liquidity pools zoals de Pancakeswap, steeds populairder worden. 

pancakeswap exchange

Meer over de Pancakeswap exchange

De Pancakeswap exchange is dus een mooi voorbeeld van een dex. Een heel interessante ontwikkeling, die regelgevers zoals de ECB en de FED niet blij maakt, maar juist een grote droom is voor liefhebbers van vrijheid. Want handelen op een dex kan buiten toezichthouders om. Een dex zoals Pancakeswap valt namelijk buiten regelgeving. Koppel je wallet en you are ready to go. Dan moet jenatuurlijk wel cryptro’s hebben. Crypto’s kopen met euro’s of dollars kan je namelijk niet op een dex. Alles over deze dex vind je in het artikel Pancakeswap Exchange.  Wil je meer weten over crypto in het algemeen en andere vormen van beleggen? Dan kunnen we Bankr aanraden.