Met deze 3 tips wordt stoppen met roken eenvoudiger!

Heb je al meerdere keren geprobeerd om te stoppen met roken en lukt het maar niet? Stoppen met roken is lastig en het gaat helaas niet zomaar. Met de onderstaande drie tips wordt het echter wel eenvoudiger.

e-smoker
  1. Start met yoga

Yoga kan je helpen om meer in beweging te komen en meer te ontspannen. Dit hoeft niet urenlang; yogasessies van vijf of tien minuten kunnen je ook al verder helpen! Door jezelf meer te ontspannen en meer te bewegen kun je beter met stress omgaan en voel je je rustiger. Hierdoor krijg je minder trek in een sigaret. Heb je hier toch trek in? Doe dan een korte yogasessie om jezelf af te leiden!

  1. Gebruik een ‘stoppen met roken’-app

Je kunt jezelf enorm motiveren door steeds te zien hoeveel je vooruit gaat. Er zijn verschillende ‘stoppen met roken’-apps die je hierbij kunnen helpen. Ze geven je inzicht in het aantal sigaretten dat je niet hebt gerookt, het geld dat je hebt bespaart en de gezondheidsvoordelen die het stoppen heeft opgeleverd.

e-smoker
  1. Koop een e-smoker

Soms lukt het niet om zelf direct volledig te stoppen met roken. Er zijn gelukkig hulpmiddelen die je dan kunnen helpen, zoals een e-smoker. Met een e-smoker kun je de gewoonte er nog inhouden en krijgt je lichaam ook nog nicotine binnen. Je krijgt echter minder schadelijke stoffen binnen. Het nicotinegehalte in de e-smoker kun je langzaam afbouwen en uiteindelijk kun je hier ook helemaal mee stoppen.