De aanschaf van een nieuw matras

binnenveringsmatrassen

Het is belangrijk dat je op tijd een nieuw matras aanschaft omdat een te oud matras kan leiden tot een slechte nachtrust. Iets waar je je misschien niet bewust van bent is dat er vele verschillende soorten matrassen zijn. Een aantal voorbeelden zijn binnenveringsmatrassen, matrassen van traagschuim, latex, gel en dan zijn er ook nog waterbedden. Al deze matrassen hebben hun eigen voor en nadelen waarmee je rekening moet houden bij de aanschaf van een nieuw matras.

binnenveringsmatrassen

De keuze voor een bepaald soort matras

Er zijn tegenwoordig dus vele verschillende soorten matrassen op de markt. De keuze om een bepaald soort matras aan te schaffen is heel persoonlijk. Naast dat je natuurlijk een keuze moet maken in de grootte van het matras spelen er ook een aantal andere factoren mee bij het maken van een keuze voor een nieuw matras. Het ene matras is harder en een ander matras is juist weer wat zachter. Of mogelijk heb je de voorkeur voor een matras dat gemaakt is van een bepaald soort materiaal.  

Er zijn zelfs verschillen binnen een bepaald soort matras

Behalve dat er vele verschillende soorten matrassen zijn is ook niet elk matras van dezelfde soort hetzelfde. Een binnenveringsmatras bijvoorbeeld is het welbekende geveerde matras waar de meeste mensen wel eens op hebben geslapen. Er is echter een groot verschil tussen de oudere geveerde matrassen die vaak toch wat minder comfortabel kunnen zijn en de geveerde matrassen van tegenwoordig. Dit komt omdat de techniek van het maken van deze matrassen over de tijd is verbeterd en dit is dus ook iets om in gedacht te houden.