De functie van ESD materiaal

esd materiaal

Elektrische ontlading uit zich in verschillende vormen. Denk aan de ontlading die je voelt tijdens het uitstappen van een auto of tijdens het kammen van je haar. Of dat knisperende geluid wanneer je je trui uittrekt. Bliksem is ook een voorbeeld van elektrische ontlading. Aangezien de meeste elektrische ontladingen heel kort duren, zijn deze niet schadelijk voor mensen. Voor elektronische componenten ligt dit anders. Dit zijn onderdelen die in elektronische apparaten worden gebruikt. Schade door ESD(electro static discharge) kan grote gevolgen hebben. Denk aan het uitschakelen van landelijke alarmsystemen of het verbreken van verbindingen met medische apparatuur. ESD materiaal zou hier de oplossing kunnen bieden. 

esd materiaal

Wat is ESD materiaal?

Het doel van ESD materiaal is om te voorkomen dat statische ontlading wordt ontwikkeld en dat ladingen zo snel mogelijk worden verspreid. De bescherming van een product of een productieproces staat hier centraal. De kleinste ontlading kan al voor defecten zorgen.
Zoals dus het verbreken van verbindingen met medische apparatuur of het verbreken van militaire communicatieapparatuur. Of hogere kosten door uitval en of schade of hogere servicekosten door de uitval en reparatie. Dat zijn natuurlijk enge gedachtes en deze situaties moeten absoluut voorkomen worden. ESD materiaal zorgt er voor dat deze gevaarlijke ontladingen niet plaatsvinden. Op die manier worden gevaarlijke situaties voorkomen.