In de schaduw in de tuin zitten?

Veel mensen vinden het fijn dat de zonnestralen weer in ons land zijn aangekomen. De warmere zomerse temperaturen zijn dan nu eindelijk aanwezig in Nederland en veel mensen hebben daar met smart lang op zitten wachten. Het is dan ook niet voor niets dat nu het weer kan, mensen massaal naar buiten gaan om te kunnen genieten van het mooie weer. Niet alleen kunnen we zo weer een beetje kleur krijgen in de zon, maar een flinke portie vitamine D krijgen. Het is natuurlijk ideaal als je een eigen tuin hebt waarin je van de zon kan gaan genieten deze zomer. Zo kunnen er ook gezellige barbecues met vrienden en familie georganiseerd worden, maar ook kan je uiteraard met een goed boek en een koud drankje zelf van het mooie weer gaan genieten in de tuin. Soms vinden mensen het echter fijn om even niet meer in de zon te zitten. Gelukkig is daarvoor in elke tuin een geschikte oplossing voor te vinden. 

 

Parasol 

Parasols zijn namelijk de perfecte manier om toch in de tuin van het lekkere weer te kunnen genieten, wanneer je niet direct in de zon wil zitten. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten parasols, waardoor er voor elke tuin altijd wel een geschikte variant te vinden is. Afhankelijk van de grootte van jouw tuin kan er natuurlijk een keuze gemaakt worden voor het formaat van de parasol die jij wil aanschaffen. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het budget dat je voor de parasol hebt. Qua kleuren zijn er veel verschillende opties en mogelijkheden beschikbaar als het gaat om een parasol. Zo kan je kiezen voor een opvallende zomerse kleur of juist voor een parasol die iets minder opvalt, zoals een grijze variant. 

 

Met de juiste voet

Bij een goede parasol hoort natuurlijk ook een parasolvoet. De voet is vaak een stuk belangrijker dan dat mensen in eerste instantie denken. Uiteindelijk zal de voet er namelijk voor zorgen dat de parasol stevig zal staan. Er zijn momenteel veel verschillende soorten parasolvoeten die elk hun eigen sfeer hebben. Zo zijn er de stijlvolle granieten varianten die er erg luxe uit zien. Afhankelijk van het formaat van de parasol kan er gekeken worden naar een geschikte voet die onder de parasol zal passen. De kleurenopties bij de parasolvoeten zijn iets minder breed dan bij de parasols zelf het geval is. Zo zijn de meeste soorten in de kleuren zwart of diverse tinten grijs te verkrijgen.