Deze goede dingen doet curcuma voor je huid

curcuma

Dat sommig voedsel goed is voor ons wist je misschien al maar wist je ook dat voedsel goed is voor je huid? Niet alleen door goed en gezond voedsel te eten krijg je een mooie huid maar ook door het voedsel van buitenaf op je huid aan te brengen. In dit blog vertellen we je graag meer over de goede dingen die curcuma kan doen voor je huid.

Antioxidanten

Wist je dat curcuma vol zit met antioxidanten? Antioxidanten is een verzamelnaam voor belangrijke vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die een hele positieve invloed op onze huid kunnen hebben. Zo wordt er gezegd dat antioxidanten huidveroudering tegen gaat. Het beschermt je huid tegen UV straling. En laat ons gezicht daar nou bijna het hele jaar aan blootgesteld worden. Want ook als de zon niet schijnt zijn er UV stralingen, alleen in iets mindere maten.

Ontstekingsremmend

Naast dat curcuma vol zit met antioxidanten schijnt het ook veel goeds te doen wat betreft ontstekingen. Ontstekingen zijn onze grootste vijand wat onze huid betreft. Een ontsteking laat zich vaak zien als puistjes, rode vlekken, eczeem of andere lichamelijke kwaaltjes. Kwaaltjes die we natuurlijk allemaal liever niet hebben maar soms ontkomen we er niet aan. Door curcuma op je huid aan te brengen wordt roodheid, irritatie en zwelling vele malen minder.

Hoe breng je curcuma aan op je huid?

Curcuma op je huid aanbrengen kun je het beste doen door middel van een zelf gemaakt gezichtsmasker. Een van de meest bekende DIY gezichtsmasker met curcuma die met yoghurt basis. Het enige wat je hoeft te doen is yoghurt met curcuma te mengen en jouw gezichtsmasker is klaar. Aanbrengen op je gezicht en 10 tot 20 minuutjes laten drogen. Hierna je gezicht afspoelen met lauw warm water en daarna voorzichtig je gezicht droog deppen. Je zult misschien ook merken dat de donkere plekjes in je gezicht een stuk lichter zijn. Ook dit is een van de voordelen van dit gele poeder. Tip: Heb je last van een droge huid? Dan kun je eventueel ook wat honing aan je DIY gezichtsmasker toevoegen. Honing werkt ook ontstekingsremmend en is daarnaast ontzettend zacht voor je huid. Honing wordt ook wel het goud voor je gezicht genoemd en dat kunnen wij alleen maar beamen.

Heb jij nog iets toe te voegen aan ons verhaal of heb jij toevallig zelf een gezichtsmasker gemaakt met dit gele wondergoedje? Laat het ons dat weten. We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring.