Dit is het belang van een EHBO opleiding

Ieder bedrijf heeft er een nodig: een EHBO’er die kan ingrijpen bij ongevallen maar ook levensbedreigende situaties. Met een EHBO opleiding van G4S kunnen medewerkers binnen een bedrijf in drie dagen een diploma halen. Tijdens de cursus leer je niet alleen noodzakelijke eerste hulp verlenen, maar ben je ook het aanspreekpunt van professionele hulpverlening wanneer deze ter plaatse zijn. Zowel eenvoudige letsels behandelen als levensreddende situaties worden leer je tijdens een EHBO opleiding.

De belangrijkste onderdelen van een EHBO opleiding

Een EHBO opleiding kun je volgen bij G4S. Hierbij heb je de keuze uit verschillende soorten opleidingen. Zo kun je kiezen voor een EHBO Basistraining waarbij je binnen drie dagen het Oranje Kruis EHBO-diploma behaalt. Deze cursus leert je de theoretische kennis, maar zal zich vooral op de praktijk richten. Wat leer je tijdens de cursus? Je leert beroertes en flauwtes herkennen, maar ook hoe je in deze situaties het beste kunt handelen. Daarnaast leer je omgaan met een AED die je gebruikt in het geval van een hartstilstand. Verder leer je het behandelen van eenvoudige letsels.

Een EHBO opleiding kan zowel bij een van de trainingslocaties van G4S als bij het bedrijf zelf worden gevolgd. G4S instructeurs komen dan naar het bedrijf en zullen daar de komende drie dagen alle informatie en praktijkoefeningen verstrekken. Het voordeel van een EHBO opleiding op eigen locatie is dat de oefeningen en scenario’s zeer echt zijn. Je kunt ook kiezen voor de extra opleiding Stop het Bloeden!, waarin je leert om ernstige bloedingen te stelpen. G4S biedt ook herhalingscursussen aan.