Waar let je op als je je motor verkoopt?

Motor inkopen

Het moment is helaas aangebroken. Jouw motor is niet meer wat hij was, of je bent toe aan iets nieuws. Het is tijd om je motor te verkopen! Maar waar moet je bij de verkoop op letten? En hoe zorg je dat de deal snel gesloten is? Begin allereerst met het bepalen van de dagwaarde motor. Een goede prijs is namelijk het belangrijkst. Je kunt zelf de prijs inschatten door te kijken naar het merk en de leeftijd van de motor, de aanwezigheid van eventuele schade, en de kilometerstand. Je kunt ook feedback vragen van een handelaar, wat zouden zij nog voor de motor betalen?

Tips voor het verkopen aan een particulier

Als de prijs bepaald is moet de advertentie gemaakt worden. Dit kan bijvoorbeeld op Marktplaats gedaan worden. Je kunt deze advertentie dan vervolgens ook linken op social media, zoals Facebook. Een particulier klikt in eerste instantie op de advertentie vanwege de titel. Zorg dus dat er zoveel mogelijk kenmerken van de motor in de titel staan. Maak mooie foto’s van de motor nadat hij helemaal gewassen en gepoetst is. Foto’s worden vaak mooier als de motor buiten in de zon staat. Ook de omschrijving onder de foto’s moet kloppen en alle informatie bevatten. Beschrijf ook waarom je de motor weg doet, zodat kopers niet wantrouwend worden.

Tips voor het verkopen aan een handelaar

Je kunt natuurlijk ook heel gemakkelijk je motor verkopen aan een handelaar of dealer. Dit zal waarschijnlijk sneller gaan dan als je de motor alleen aan particulieren aanbiedt. Meestal zal je bij een dealer moeten onderhandelen over de prijs. Houd daarom in eerste instantie het bedrag aan die je al eerder hebt bepaald. Bepaal hierna met hoeveel je maximaal zou willen afwijken van deze prijs. Als je je motor bij de dealer ook gaat inruilen voor een nieuwe motor, gebruik dit dan ook om te onderhandelen. Wees geduldig en neem geen deal aan waar je je eigenlijk niet prettig bij voelt.