Een soa, en nu?

Soa test Den Haag

Na onbeschermde seks is het altijd aan te raden om een soa test uit te voeren, bijvoorbeeld de soa test Den Haag als deze zich in jouw buurt bevindt. Aan de hand van de uitslag van de test, weet je of je verder moet gaan voor een behandeling of niet. 

Wanneer de test positief blijkt te zijn, en je dus een soa hebt, kan je ervoor kiezen om je direct bij een van de klinieken te laten behandelen. Bij de OneDayClinic in Den Haag kan dit geheel anoniem. Afhankelijk van de soort soa, zijn er verschillende behandelingen. Zo zijn Chlamydia, Gonorroe en syfilis de ‘gemakkelijke’ soa’s. Deze zijn namelijk te behandelen met antibiotica tabletten of injecties. 

Soa test Den Haag

Geen antibiotica, wat dan wel?

Wanneer je een van de andere soa’s hebt opgelopen, waarvoor geen antibiotica behandeling op de planning staat, hangt het een beetje af welke soa dit is. Zo zijn er enkele soa die niet te genezen zijn, maar wel een behandeling hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Hiv en Hepatitis B. Je wordt dan drager van het virus en blijft dus besmettelijk voor anderen. Wanneer je een van deze soa’s hebt, en eigenlijk ook bij alle anderen, is het van belang dat je sekspartner of partners ook getest worden en indien nodig behandeld. Na de behandeling duurt het gemiddeld een week tot het weer veilig is om seks te hebben.