Dit is waar je tegellijm voor gebruikt

tegellijm

Heb je tegels in je huis of tuin die je wil bevestigen? Daarvoor kun je tegellijm gebruiken. Deze speciale, extra sterke lijmsoort is ideaal voor tegels in alle vormen en maten. Natuurlijk zijn er verschillende soorten lijm voor elke situatie dus zorg dat je altijd de beste kiest.

Tegellijm voor buiten

Allereerst is de vraag of je binnen of buiten gaat lijmen. De lijm die ook voor buiten geschikt is, heeft namelijk andere eigenschappen dan de lijm voor binnen. Dat is dus iets waar je op moet letten als je een lijm koopt. Dit wordt echter vaak duidelijk aangegeven in de specificaties van het product.

tegellijm

Tegel op tegel

Er zijn ook lijmsoorten die geschikt zijn om tegels op tegels te lijmen. Dat is met name handig als je over andere tegels gaat plakken of de tegels tegen elkaar aan wil plakken op horizontale wijze. 

Flexibele tegellijm

Een andere eigenschap waar je zeker naar moet zoeken is de flexibiliteit. Het is prettig als de lijm veelzijdig is en dus op veel verschillende manieren kan worden ingezet. Bovendien slaat flexibiliteit in dit opzicht op de lijm zelf. Een stofarme lijm is tot slot heel prettig om mee te werken.