Is een workshop leiderschap nodig?

workshop leiderschap

Een leidinggevende is iemand die voor zijn of haar beroep leiding geeft bij een organisatie. Er zijn verschillende soorten manieren om te werken en dus ook verschillende soorten manieren om leiding te geven. Een workshop leiderschap kan je hierbij helpen. Deze verschillende stijlen zorgen allemaal voor een andere uitkomst en het is aan jou om te bekijken welke stijl het beste bij jou past. 

Democratisch leiderschap

Democratisch leiderschap is een mensgerichte leiderschapsstijl waarbij de aandacht van de leidinggevende helemaal is gericht op het motiveren van het team. De medewerkers staan centraal en de leidinggevende doet er alles aan om ze tevreden te houden. Het gaat om harmonie en gelijkheid in het team en de leider voelt zichzelf niet hoger dan de rest. Alles wordt besproken en ze nemen samen beslissingen. Er zijn ook leidinggevende workshops voor deze leiderschapsstijl. 

Autocratisch leiderschap

Een autocratische leiderschap is een stijl die ervoor zorgt dat organisaties zo goed als foutloze resultaten nastreven. Autocratische leiders geven graag commando’s uit aan de mensen die onder hen werken. Een iemand heeft de touwtjes in handen en mag alle beslissingen nemen. De medewerkers dienen hem of haar te volgen en dit is een van de minst populaire stijlen. Dit zorgt vaak voor minder tevredenheid onder de medewerkers en hierdoor zullen mensen weggaan.