Veilig en verantwoord werken met een vca cursus

vca cursus

Wist je dat er een hoop certificaten en opleidingen zijn die je kunt volgen en behalen om meer veiligheid op de werkvloer te verzorgen? Als jij werknemers hebt en je wil dat ze zich ontwikkelen en zo veilig mogelijk werken, dan zijn dit soort opleidingen zeker niet overbodig. Overweeg bijvoorbeeld eens een vca cursus. De vca cursus is razend populair en al in een dag te volgen.

vca cursus

Wat is vca?

Vca is een afkorting met een afkortin erin verwerkt. Vca staat in principe voor veiligheid checklist aannemers. Zo is het ooit begonnen: als een soort checklist voor aannemers om te verzekeren dat ze veilig te werk gaan. De v in de afkorting heeft inmiddels echter een meer uitgebreide betekenis gekregen. Deze staat inmiddels voor veiligheid, gezondheid en milieu. Dit omdat er door de jaren heen steeds meer zaken bij zijn gekomen als het gaat om verantwoord en veilig werken. Het milieu in acht nemen is bijvoorbeeld een absolute aanrader. De vca is trouwens ook al lang niet meer alleen bedoeld voor aannemers. 

Andere sectoren

De vca diploma’s worden niet overal verplicht, maar worden wel in veel sectoren aangeraden. Dan gaat het dus niet alleen om aannemers maar ook mensen werkzaam in de bouw of andere takken van de techniek.