Afkicken van drugsverslaving in het buitenland

Steeds meer mensen met een drugsverslaving kiezen er voor om af te kicken in het buitenland. Waarom zou je deze keuze maken? Afkicken in het buitenland is namelijk vaak duurder en je moet een verre reis maken. Toch zitten er ook veel voordelen aan afkicken in het buitenland. In dit artikel geven we je meer informatie over afkickklinieken in het buitenland.

Voordelen afkicken in het buitenland

Afkicken in het buitenland heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is het feit dat je ver weg van je vertrouwde omgeving bent. Je stad, je vrienden, je huis, je familie doen je allemaal denken aan de tijd waarin je gebruikte. Je associeert het met drugs of alcohol. Daarom kan het heel goed zijn om even wat afstand te creëren. Je hebt hierdoor minder triggers of afleidingen waarmee je moet omgaan. Je kan weer even helemaal opnieuw beginnen. Veel verslaafden vinden dat een fijn idee. Je bent alleen op jezelf aangewezen en wordt eigenlijk gedwongen om aan jezelf te gaan werken.

Welk land past bij mij

Wanneer je een land gaan kiezen waar je wilt afkicken, zijn er verschillende dingen waarmee je rekening moet gaan houden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een warm land of een koud land. Het is maar net wat je zelf fijn vindt. Als je van warme tempataturen houdt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kliniek Zuid-Afrika. Belangrijk is dat je kiest voor een land en omgeving waar jij je op je gemak voelt. Dan heb je de beste kans dat je goed aan jezelf kunt gaan werken. Hou hier dus rekening mee wanneer je je keuze maakt.

Terug naar huis

Wanneer je weer naar huis gaat heb je natuurlijk altijd kans op een terugval. De kansen op volledig herstel zijn het grootst wanneer je het hele behandelprogramma hebt doorlopen. Ga dus niet eerder naar huis. In veel klinieken wordt je voorbereid op je thuiskomst en hoe je moet omgaan met verleidingen en triggers.