Laser ontharen Amsterdam doet fabels de deur uit

anti roos shampoo

Om van je ongewenste haargroei af te komen zijn er vele methodes. Zo kan je ervoor kiezen om te scheren, om te waxen, te harsen, te epileren of een ontharingscrème te gebruiken. Eigenlijk zijn al deze methodes tijdelijk en bij sommigen moet je na een paar dagen alweer aan de slag en bij anderen na een paar weken. Laseren van je ongewenste haargroei is dus ontzettend populair, maar er zijn ook fabels die nog steeds de ronde gaan. Laser ontharen Amsterdam doet deze fabels de deur uit en vertelt hoe het zit. 

Fabel 1: Zomers kun je niet laser ontharen Amsterdam

Een van de grote fabels is dat je in de zomer niet je haren kan laten weglaseren. Behandelingen kunnen het hele jaar door gegeven worden, dus ook zomers. Je bruine teint komt niet in gevaar door de laserbehandeling. Het is wel belangrijk dat als je een behandeling ondergaat er een duidelijk contrast zichtbaar is tussen jouw huidskleur en de haarkleur. Dit zorgt ervoor dat met het laseren de haren goed worden behandeld en niet ongewenst de huid. 

Fabel 2: Laserontharing is net zo effectief als IPL. 

Het is een fabel dat IPL en laserontharing gelijk zijn aan effectiviteit. Het verschil zit hem in het type licht dat bij beide behandelingen wordt gebruikt. IPL werkt met meerdere kleuren en de laser werkt met één kleur. Uit onderzoek is gebleken dat met IPL er meer behandelingen nodig zijn dan met een laserontharing en dat de nagroei bij IPL ook groter is. 

Fabel 3: Laser ontharen Amsterdam zorgt voor huidbeschadigingen

Het is een totale fabel dat het laser ontharen Amsterdam schadelijk is voor de huid. Uiteraard moet de behandeling op de juiste manier worden uitgevoerd, maar op zichzelf staand is het geen behandeling met complicaties. Er kunnen normale reacties ontstaan zoals irritaties aan de huid, maar deze zijn vaak van korte duur. Een irritatie veroorzaakt geen huidbeschadiging en de irritaties zijn vaak minder heftig dan bij een regelmatige scheerbeurt. 

Fabel 4: Je bent 100% haarloos na een laserbehandeling

Het is door middel van laserontharing niet mogelijk om 100% haarloos te worden. Het gemiddelde haalbare percentage is zo’n 80%. Er blijven her en der altijd enkele haren achter, maar dat zijn vaak dunne haren. Dit type haar kan het laserlicht niet goed absorberen. Dat heeft dan gelijk als voordeel dat de haren zo dun zijn dat ze ook niet storend zijn en het gevoel van een egale en gladde huid niet verstoren. 

Als de haren wel storend zijn kun je één keer per jaar een onderhoudsbehandeling in plannen voor laser ontharen Amsterdam om ervoor te zorgen dat alsnog de haren zo veel als mogelijk gereduceerd worden. Op die manier kan je alsnog streven naar 100% haarverwijdering, maar dat is slechts in enkele gevallen echt haalbaar. Toch blijkt uit navraag dat de haren die overblijven zelden als storend worden ervaren en dat zelfs niet iedereen het wenselijk vindt om een onderhoudsbehandeling te doen of in elk geval niet elk jaar.