Het halen van je heftruck rijbewijs 

heftruck rijbewijs

Wanneer je je heftruck rijbewijs wilt halen, is het belangrijk om een ervaren opleider te vinden, zodat je optimaal kunt leren. Er zitten verschillende eisen aan het worden van een heftruckchauffeur, en dus is het belangrijk om hieraan te voldoen, wil je je heftruck rijbewijs halen. 

Tijdens een cursus om je heftruck rijbewijs te halen, leer je alles over veiligheid en efficiëntie. Daarnaast krijg je een heftruck theorie-examen en natuurlijk het praktijkexamen. Wanneer je dit gehaald hebt, ben je helemaal klaar om alleen aan de slag te gaan met een heftruck.

heftruck rijbewijs

Waarom is een heftruck rijbewijs handig?

In principe is een heftruck rijbewijs niet wettelijk verplicht. Wel is het verplicht dat werknemers de juiste training gehad hebben van hun werkgevers om hun werkzaamheid op een veilige en vakkundige manier uit te kunnen voeren. Om die reden stellen veel werkgevers het halen van een heftruck rijbewijs verplicht. Daarnaast worden er onnodige risico’s genomen wanneer er zonder rijbewijs op een heftruck wordt gereden. 

Wanneer er een ongeval gebeurt, moet er aangetoond worden dat er aan de wettelijke eisen voldaan werd. Wanneer dit niet kan worden aangetoond, omdat de bestuurder bijvoorbeeld niet beschikt over een heftruck rijbewijs, kan dit serieuze (financiële) gevolgen hebben.