Een SOA thuistest: het is mogelijk tegenwoordig mogelijk

SOA thuistest

Het doen van een SOA test is absoluut verstandig. We leven in een tijd waarin ziektes zich snel verspreiden en je wil natuurlijk op de hoogte zijn als je iets hebt opgelopen. Een SOA thuistest is tegenwoordig een goede optie en dat maakt het hele proces voor veel mensen een stuk makkelijker.

SOA thuistest

Niet meer langs de GGD

Normaal gesproken moet je naar je huisarts of naar de GGD. Daar kun je dan een SOA test krijgen. Vaak is dat in de vorm van een afname van bijvoorbeeld speeksel of een monstertje nemen uit de schaamstreek. In sommige uitzonderlijke gevallen wordt er voor de volledigheid ook bloed geprikt. Echt gemakkelijk is dit hele proces niet en je krijgt er ook niet bepaald een geruststellend gevoel van. Gelukkig kan het nu dus ook thuis.

De SOA thuistest

Dankzij nieuwe technieken kun je een SOA test nu ook thuis uitvoeren. Je krijgt dan een soort kit thuisgestuurd waarmee je zelf een monstertje neemt en dit opstuurt naar een laboratorium. Dan is het alleen nog maar een kwestie van wachten op de uitslag. Deze krijg je vaak uiterlijk na een paar werkdagen thuisgestuurd maar dit hangt wel af van welke methode je kiest. Er zijn namelijk verschillende aanbieders.