Alles wat je moet weten over senior SEO specialist vacature Haarlem

Als je op zoek bent naar een senior SEO specialist vacature Haarlem, is het belangrijk om te weten dat je goed geïnformeerd bent wat deze rol precies is en welke vaardigheden er van jou als persoon worden verwacht. Om je hierbij te helpen, zullen we in dit artikel alles bespreken wat jij moet weten wat nodig is voor senior SEO specialist vacature Haarlem. Zo weet je zeker dat je een goede keuze zult maken.

Wat moet je doen bij senior SEO specialist vacature Haarlem?

Een senior SEO specialist is over het algemeen verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van een goede SEO strategie om de zichtbaarheid binnen Google van een website te verbeteren. Een Senior heeft in tegenstelling tot een junior uitgebreide ervaring over het optimaliseren van een website en heeft al enige jaren ervaring binnen de zoekmachineoptimalisatie wereld. Over het algemeen ben je ook in staat om complexere SEO projecten te leiden en te coördineren.

Ervaring nodig voor senior SEO specialist vacature Haarlem

Als je de senior SEO specialist vacature Haarlem wilt vervullen, is het nodig dat je aantoonbare ervaring hebt met SEO strategieën. Daarbij heb je diepgaande kennis van het algoritme en weet je hoe je een goede zoekwoorden analyse moet uitvoeren. Onderdelen zoals onpage optimalisatie, technische SEO en linkbuilding zijn ook termen waar je alles vanaf weet. Je bent dus echt een specialist die jarenlang ervaring heeft met alles wat met SEO te maken heeft.

Je moet leiding kunnen geven

Als senior specialist ben je in staat om een team van junioren te kunnen begeleiden om samen een goed project neer te kunnen zetten. Het is dus noodzakelijk dat je sterke leidinggevende capaciteiten hebt en daarbij is communicatie van groot belang. Heb jij hier nog geen ervaring mee? Geef dat altijd tijdens het gesprek aan waar jouw sterke punten liggen. Leiding geven is niet altijd noodzakelijk, maar wordt wel van een senior SEO specialist verwacht.

Je moet analytisch zijn voor een Senior SEO specialist vacature Haarlem

Als senior ben je analytisch en resultaatgericht. Je moet data analyseren, trends kunnen identificeren en strategieën kunnen aanpassen op basis van inzichten die jij hebt verkregen. Hierbij is het voornamelijk van belang dat je meetbare doelen kunt stellen zodat de klanten zien wat je doet. ROI is bijvoorbeeld een term wat jij moet kunnen uitleggen en die je moet kunnen koppelen aan de campagne die jij aan het opstellen bent.

Verwerk al je prestaties in je CV

Als je gaat kijken naar senior SEO specialist vacature Haarlem is het altijd aan te raden om al je prestaties in je CV op te nemen. Hierbij is het goed om projecten die je reeds hebt gedaan bij je vorige werkgever te vermelden. Let op, het is wel aan te raden om deze te anonimiseren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Als je dit namelijk niet doet, kun je voor boetes komen te staan en dat wil je absoluut voorkomen. Ook is het goed om je beste zoekwoorden op te nemen in je CV zodat de persoon aan de andere kant in een oogopslag kan zien wat jouw capaciteiten zijn. Denk je dat het beroep van een senior SEO specialist nog te hoog gegrepen is voor jou? Kijk dan eens naar een SEO specialist traineeship Haarlem