Mijn ervaringen met uitzendbureaus

Ik ben 23 jaar oud en ben afgestudeerd aan de universiteit van Tilburg in een master Economics. Nadat ik mijn master had afgerond besloot ik naar het buitenland te vertrekken voor twee jaar om daar te wonen en te werken. Ik heb twee jaar in Seoul, Zuid-Korea gewoond. Na daar een jaar te zijn geweest moest ik terug naar Nederland voor een maand om een nieuw visum aan te vragen, dit kon alleen in het land van herkomst. Het aanvragen van een visum kost een paar weken, dus had ik een aantal weken veel vrije tijd. Ik besloot me aan te melden bij een uitzendbureau (tempo-team) om in de tussentijd wat geld te verdienen. In dit artikel bespreek ik hoe het me is bevallen via uitzendbureaus naar een baan te zoeken.

Tempo-Team

Dus in de maand dat ik terug was in Nederland meldde ik me aan bij Tempo-team om een baan te vinden in de regio van Oudenbosch. Ze vonden snel een simpel baantje als orderpicker in een magazijn van Calvin Klein voor me. Dit was een perfecte oplossing voor mij, ik kon flexibele uren werken en het betaalde helemaal zo slecht nog niet. Ik had donderdag me ingeschreven bij Tempo-Team en de volgende maandag kon ik al aan de slag. Dat was perfect omdat ik snel geld nodig had. Ook kon ik stoppen wanneer ik maar wilde, zodat toen ik eindelijk mijn visum kreeg ik nergens meer aan vast zat en meteen weer kon vertrekken.

Randstad

De tweede keer dat ik werk zocht was via uitzendbureau Amsterdam (Randstad). Nadat ik voorgoed terugkeerde uit Zuid-Korea en terwijl ik zocht voor een vaste baan, had ik een tijdelijk baantje nodig om wat geld te verdienen. Deze keer woonde ik in Amsterdam en meldde ik me aan bij Randstad. Ik solliciteerde voor twee baantjes, eentje als etenbezorger voor thuisbezorgd, en de andere als postsorteerder voor PostNL. Het eerste baantje kon ik meteen gaan doen, en één dag na het solliciteren was ik aangenomen. Helaas voor het baantje bij PostNL was er een probleem. Het bleek dat er een communicatie fout was tussen Randstad en PostNL, en dat het baantje helemaal niet meer beschikbaar was. Dit was natuurlijk erg frustrerend.

Over het algemeen is mijn ervaring van het werken via uitzendbureaus erg goed. Het is makkelijk om snel een tijdelijk simpel baantje te vinden. Perfect als je snel geld wilt verdienen en niet wilt vastzitten voor een langere tijd.