Een weekendje weg? Ga eens naar het mooie Duitsland!

Een weekendje weg? Waarom niet naar een hotel Duitsland? Er is zoveel te zien en te doen in dit prachtige land! Je hebt keuze uit bergen, bossen, stranden en steden. Daarnaast is Duitsland ook nog eens een erg goedkoop vakantieland. Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in Duitsland? Lees dan snel verder!

Verschillende grote steden

In Duitsland heb je keuze uit verschillende grote steden. Je kunt bijvoorbeeld naar Berlijn, München of Hamburg gaan. Of wat dacht je van een weekendje Düsseldorf? In alle steden is er genoeg te zien en te doen. Je kunt bijvoorbeeld musea bezoeken, winkelen of lekker eten en drinken in een van de vele restaurants en cafés.

Wil je liever wat meer rust tijdens je vakantie?

Dan is een weekendje weg naar de Eifel of het Sauerland een goed idee. Hier vind je prachtige natuur, leuke stadjes en gezellige restaurants. Ook kun je hier verschillende outdooractiviteiten doen, zoals wandelen, mountainbiken of raften. Je kunt voor extra ontspanning kiezen voor een hotel zwembad.

Ben je toe aan een strandvakantie?

Dan is Duitsland ook zeker een aanrader! Aan de Noordzee vind je mooie stranden, leuke plaatsjes en gezellige terrasjes. Of wat dacht je van het Waddengebied? Dit unieke gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een bezoekje waard!

Waar moet je op letten als je een weekendje weg boekt naar Duitsland?

– Zorg ervoor dat je een geldig paspoort of ID-kaart meeneemt. Je hebt namelijk een geldig reisdocument nodig om Duitsland binnen te kunnen komen.
– Houd er rekening mee dat sommige gebieden in Duitsland tolheffingen hanteren. Zorg dat je hier voldoende geld voor meeneemt.
– In Duitsland geldt een maximumsnelheid van 130 km per uur op de meeste snelwegen en 50 km per uur in de bebouwde kom. Houd hier rekening mee als je met de auto naar Duitsland gaat.
– Heb je een EHIC-kaart (European Health Insurance Card)? Zorg dat je deze meeneemt, want hiermee heb je recht op medische zorg in Duitsland.
– Wil je graag een stedentrip maken naar Berlijn, München of Hamburg? Boek dan van tevoren een hotel, want in deze grote steden is het vaak erg druk en kun je moeilijk een hotelkamer vinden.
– Wil je graag naar het strand? Zorg er dan voor dat je een zwembadhanddoek, zonnebrandcrème en badkleding meeneemt.

Kortom, Duitsland is een prachtig land met veel verschillende facetten. Er is genoeg te zien en te doen voor iedereen. Dus waar wacht je nog op? Boek snel een weekendje weg naar Duitsland 🙂