Snowboarden in moderne tijd

snowboard-bestellen

Snowboarden is een sport die recent in de competitie wereld verscheen in 1998, toen het voor het eerst een olympische wintersport werd maar had ook kleinere wedstrijden. Hoe dan ook, het oppakken van een snowboard en het afdalen van een besneeuwd oppervlak was iets nieuws van het decennium. Begonnen als een eenvoudig stuk speelgoed tot latere pioniers die meer elementen maakten, zoals snowboard bindingen en speciale snowboard schoenen om de mogelijkheden van de snowboards en de sport als geheel te vergroten. Nu met veel verschillende stijlen, heeft snowboarden evenementen van alle niveaus over de hele wereld. Ondanks de vele moeilijkheden is het een geliefde sport geworden.

Verschillende competities

Snowboarden kent nu verschillende competities die op verschillende niveaus plaatsvinden. Enkele van de grotere competities zijn de European Air & Style, Winter Dew Tour, FIS-wereldkampioenschappen en de jaarlijkse FIS World Cup. Naast deze wedstrijden wordt er ook gesnowboard op de Olympische Winterspelen met een verscheidenheid aan evenementen. Hoewel deze vaak verschuiven, waren de meest recente evenementen halfpipe, big air, slopestyle en snowboardcross. Er zijn ook competities die geloven in de maximale benadering van plezier, vriendschap en evenement kwaliteit, die Anti-contests worden genoemd en die ook een belangrijk onderdeel vormen van de snowboard identiteit en cultuur.

Snowboarden in de media

Net als bij elke sport, heeft snowboarden een groot aantal films waarin de sport, de vele stijlen en manier van leven sterk worden belicht. Deze films worden meestal rond de herfst uitgebracht en worden meestal gebruikt als documentatie van de nieuwste trends en stijlen in de sport. Dit is ook de reden waarom ze vaak professionele snowboarders in hun films opnemen. Net als bij elke sport zijn er echter ook media die snowboarden in een donker licht schilderen. Ze documenteren de gevaren van snowboarden en het risico dat het vormt voor degenen die besluiten het te beoefenen, aangezien het voor sommigen snowboarden als een gevaarlijke extreme sport wordt beschouwd.