Alles over gietvloeren

Het is leuk om het een en ander te leren over bepaalde onderwerpen. Je wil meer weten over iets, omdat je daar dan uiteindelijk daadwerkelijk iets mee kunt doen. Neem nu bijvoorbeeld gietvloeren. Giet vloeren zijn zeer interessante vloeren en je kunt hier je voordeel mee doen door ze te gaan gebruiken in je interieur, maar pas nadat je er meer over weet. Je storten in de aanschaf van een nieuwe vloer zonder dat je hier ook maar iets over weet, dat is niet de bedoeling. Daarom is het aan te raden om eerst wat kennis te vergaren over dit onderwerp en dat willen we gaan realiseren vandaag, in deze blog. We doen dat door je te informeren over alles wat je wil weten over gietvloeren. We gaan in op de samenstelling, het gebruik ervan in je interieur en de eventuele aanschaf van een gietvloer. Veel leesplezier toegewenst! 

Samenstelling van gietvloeren

Gietvloeren kunnen heel verschillend, veelzijdig zijn. Dit komt omdat je vloeren van dit kaliber hebt in allerlei soorten materialen. Zo zijn er vloeren van epoxy, maar ook vloeren die cementgebonden en mineraal zijn. Over het algemeen wordt dit onderscheiden in twee typen; een vloer van epoxy in en een vloer van polyurethaan. Dit laatste wordt ook wel een PU vloer genoemd en vindt men vaak terug in interieurs en scholen. Een epoxy vloer heeft over het algemeen een wat meer industriële toepassing. Deze vloeren worden, zoals de naam al zegt, gegoten over een ondergrond. De vloer wordt eerst voorbereid zodat de gietvloer zich goed kan hechten aan deze ondergrond, en uiteraard moet er geëgaliseerd worden indien nodig. Uit welke materialen de gietvloer uiteindelijk precies bestaat, is afhankelijk van het type gietvloer. Zo bestaat een epoxyvloer meestal uit 3 lagen, en een PU vloer meestal uit 4 of 5 lagen. Lees je dus eens goed in welke vloer voor jou het meeste geschikt is! 

Gietvloeren in je ruimte

Gietvloeren in je ruimte zijn een uitermate goede keuze wanneer er een bepaalde sfeer moet worden overgebracht. Welke sfeer dat dan is? Nou, over het algemeen gaat het dan om een industriële, moderne sfeer. Deze sfeer past zowel goed in showrooms en winkels als particuliere interieurs. Een ontzettend mooi, warm effect kan worden overgebracht met gietvloeren en daarmee te combineren elementen uit een interieur. Ruwe materialen zoals hout, staal en riet zijn heel goed te matchen bij giet vloeren en daarnaast ook helemaal in de mode tegenwoordig. Industriële interieurs zijn niet meer weg te denken uit de interieurbladen en dat is niet gek; nu nog in jouw interieur! 

Gietvloeren kopen

Wanneer je dan op het punt staat dat je de keuze hebt gemaakt om een gietvloer te kopen bij Bruizt, dan is er nog iets te doen. Je hebt namelijk ontzettend veel opties met gietvloeren! Uiteraard welk oppervlakte je de gietvloer wil laten bestrijken, maar ook welke decoraties je in de gietvloer wil en ga zo maar door. De keuze is reuze met gietvloeren, dus lees je eens goed in over wat de opties zijn bij de winkel waar je een gietvloer kunt gaan bestellen.