Vakantie gevoel in uw eigen tuin

Waar denkt u aan bij een tropische vakantie? Waarschijnlijk aan een mooi eiland met veel zon, witte stranden en grote palmbomen. Met een palm plant buiten kunt u deze tropische sfeer makkelijk creëren in uw eigen achtertuin, waardoor u zich ook thuis op een tropisch oord waant. Daarnaast geven palm planten een exclusieve uitstraling aan uw achtertuin.

Soorten palmen

Wij hebben verschillende palm planten buiten voor u beschikbaar. Zo heeft u keus uit verschillende formaten planten, zo dat de palm plant buiten, perfect in u tuin past. Bijvoorbeeld grote palm planten van 2 tot 3 meter, die een echte eye catcher zijn in iedere tuin en u van ver ziet staan, maar ook subtielere palm planten om u tuin tropisch aan te kleden, en zelfs palm planten buiten voor op uw tuintafel. Naast grote heeft u ook keus uit verschillende soorten palmen zo hebben we waaier en veder palmen. Een waaierpalm heeft bladeren die bestaan uit een lange stengel die uit de stam groeit en aan het eind een cirkelvormige waaier van bladeren heeft. Een vederpalm heeft daarentegen veel enkele blaadjes aan de stengel, waardoor het blad op een veer lijkt.

Palmen in het koude Nederland

Nu zal u zich misschien afvragen, overleeft zo’n tropische palm het wel in ons Nederlandse klimaat. De meeste palm soorten voor buiten zijn winterhard, tot een bepaalde temperatuur. Zo hebben de palm soorten Trachycarpus fortunei en de Trachycarpus wagnerianus een winterhardheid tot -18°C en hebben ze nauwelijks bescherming nodig tijdens de koude winter maanden. Palmsoorten met een mindere winterhardheid hebben meer bescherming nodig bij extreem koud weer, maar kunnen het met de nodige aandacht prima overleven in uw achtertuin. Bij de beschrijving van elke palm plant buiten vindt u hoe u dit het best kunt doen.