Vijftien jaar doen over energie

SDE+ aanvragen

Ben jij het zat dat je veel betaald aan energieverbruik? Heb jij een groot pand die jij wilt sluiten vanwege hoge kosten? Dan zou u wel in aanmerking kunnen komen voor de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie Klimaattransitie oftewel SDE+. De SDE+ zorgt ervoor dat bedrijven die meer dan 3×8 Ampère verbruiken deze ook kunnen besparen. Ook stimuleert dit bedrijven beter op te letten hoeveel koolstofdioxide zij naar buiten laten. 

Daarnaast zorgt de SDE+  ervoor dat energietransitie in Nederland betaalbaar is. Als jij SDE+ aanvragen wilt doen dan moet je voldoen aan een aantal eisen. Hiervoor dien je de site na te checken van de rijksoverheid.

SDE+ aanvragen

Een aantal eisen opgesomd

Als je ondernemer bent is het handig dat je zo een SDE+ subsidie aanvraagt. Een eis hiervoor is dan wel dat je een verbruik moet hebben van 3×80 Ampère. Als je minder verbruikt kan je ook subsidie aanvragen. Maar weet dan wel dat sinds 2020 het verplicht is om bij de aanvraag een positieve transport indicatie aan te leveren. Ook kan je ruimte reserveren op het elektriciteitsnet. Dit wordt dan bewaard en gebruikt als jij je SDE+ subsidie krijgt. het voordeel van SDE+ aanvragenis dat je vijftien jaar gebruik kan maken van deze energie.